Hayat Kreş ve Anaokullarından Kütüphane Haftasına özel program

Hayat Kreş ve Anaokullarından Kütüphane Haftasına özel program

Kütüphane Haftası sebebiyle kitap okumanın önemi ve okuma farkındalığı adına yapılan birçok farkındalık etkinliklerinden biri de kütüphane ziyareti oldu.


Hayat Kreş ve Anaokulları tarafından geçtiğimiz aylarda "HAYAT'a Bir İyilik Bırak" sosyal sorumluluk projesi kapsamında okul ve okul öğrencileri işbirliği ile Oğuzeli İlçesi Yeşildere Ortaokulu öğrencilerine hediye edilen İbrahim Halil Demirkıran Kütüphanesi ve Zeka Oyunları Sınıfına Hayat Kreş ve Anaokulları İlköğretime Hazırlık Sınıfı öğrencileri ziyarette bulundu.

 

Ziyaret kapsamında pandemi sebebiyle tüm hijyen önlemleri alındı. Ulaşım için kullanılacak araç öğrenciler kullanmadan önce ULV cihazı ile dezenfekte edildi. Çocukların her biri için defenfekte, maske ve tek kullanımlık sular hazırlandı. Kütüphane alanına giriş yapılmadan önce kütüphane ve okul dezenfekte edildi. Tüm sağlık koşullarının hazır ve uygun olmasıyla Hayat Kreş ve Anaokulları ilköğretime hazırlık sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmeni Ayşenur Yılmaz ve Hayat Kreş ve Anaokulları Eğitim Koordinatörü Merve Yılmaz kütüphane alanında toplandı.

Sınıf öğretmeni ve eğitim koordinatörü tarafından kütüphane nedir, kütüphane kullanım kuralları nelerdir, kitap okumanın önemi ve değeri hakkında sunumlar yapıldı. Akabinde her bir öğrenci kütüphaneden seçtikleri kitaplar ile toplu görsel okuma programı yapıldı. Görsel okuma sonrası kitap içerikleri hakkında sohbet edildi. Görsel okuma sonunda sınıf öğretmeni ve eğitim koordinatörü tarafından çocuklara kitap okuma yapıldı. Program zeka oyunlarının incelenmesi ve eğlenceli oyunlar oynanarak sonlandırıldı.

2.04.2021 (Haber Merkezi)