Hayat’ta kitap okuma günleri

Hayat’ta kitap okuma günleri

 

Hayat Kreş ve Anaokulları, Aile- Çocuk-Okul Etkinlikleri kapsamında çocuklara kitap sevgisi ve okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla her yıl düzenlenen "Çocuklar Sözlerinizi Değil Ayak İzlerinizi Takip Eder" gelenekselleşmiş Kitap Okuma Günleri’ni tamamladı.

Özellikle okulöncesi dönemde çocukların her gelişim alanı için önemli yeri olan kitap okuma davranışını çocuklara kazandırmak amacıyla başta okul içerisinde kitap okuma programları, öğrenciler arasında "Kitabımı Paylaşıyorum" günleri yapan Hayat Kreş ve Anaokulları sürece veli işbirliğini de dahil etti.

Kitap Okuma Günleri tüm veli ve öğrencilerin 15 gün boyunca belirlenen saatte evde çocuklarıyla kitap okuması ve fotoğraflarını Hayat Kreş ve Anaokulları ile paylaşmasıyla başladı.

Pandemi öncesinde kapanış programlarını velilerle birlikte okul ya da kütüphanede gerçekleştiren Hayat Kreş ve Anaokulları bu yıl pandemi süreci kapsamları neticesinde kapanış programını okulun instagram hesabı üzerinden Okul Müdürü Şeyda Delen ve Masal ve Hikaye Anlatıcısı Döne Öztürk ile canlı yayın yaparak gerçekleştirdi.

Okul Müdürü Şeyda Delen Gelenekselleşen Kitap Okuma programı ve kitap okumanın önemi hakkında katılımcıları bilgi verdi.

Yayının devamında Masal ve Hikaye Anlatıcısı Döne Öztürk çocuklara ritm çalışması yaptırarak yayına katılan izleyici ve çocuklara masal anlattı.

Masal anlatımı ve programa katılan tüm aileler için hazırlanan Teşekkür Belgesi velilere takdim edilerek Hayat ile Geleneksel Kitap Okuma Günleri Kapanış Etkinliği tamamlandı.

26.01.2021 (Haber Merkezi)